01 October 2011

Telekom atau Streamyx ?



Assalamualaikum..

Sihat ? Okay. 1st thing sekali saya nak mintak maaf pada readers saya sbb saya lama tak update blog. Aritu ya ya ja nak update selalu kan.
Actually, baru2 ni wifi kat rumah masalah sangattt. Kejap ok, kejap tak..
Then, telefon rumah lak tak berfungsi. Siap xda bunyi tone apa pun. Wifi lak takleh masuk terus.
Minggu baru2 ni, mak saya buat report kat TM and depa janji nak datang check. Selasa lepas kot depa check then cakap kena panjat tiang elektrik tu nak kena check apa la. Besok (rabu) maybe baru antar kontraktor depa. Besok tu depa check tiang tu and depa kata kabel telefon masuk air la pulak then depa buat apa pastu tatau la sebab saya balik keja je telefon dah okay. Buttttt streamyx masih sama ! Takleh masuk. Sampai la hari esok tu saya call TM lagi sekali buat report pasal streamyx and depa guide secara on the line. 1jam jugak la dok kat telefon.and finally berhasil ! Thanks to Kak Maria :D tapi kan dalam hal ni nak salah kan yang mana ? Telekom atau Streamyx ? Atau Kak Maria ? Hahaha takde la, gurau ye Kak Maria.. Tapi kan, bila tanya kenapa jadi camni depa cakap biasa la. Line streamyx apa tah. Biasa apa nya baru 1st time jadi kerek cmni. Depa kata takda sangkut dengan telefon takda bunyi tu pulak. Tah la. Tak paham dengan Telekom dan Streamyx ni. Actually itu ja nak update for now. Sebab letih la baru lepas bagi mandi si Coco ni. Apa2 pun, selamat hari MINGGU :D

Loves,
Hidayah

2 comments:

nurul said...

bila mau apdate?

Faisal Admar said...

kesian coco lama tak mandi!